Taustaa kasvattajasta & pentu meiltä :)


TAUSTATIETOA KASVATTAJASTA:


Pienestä asti olen haaveillut että saisin paljon koiria ja lapsia. Lapsia minulle ei koskaan suotu enempää kuin 4:jä heistä todella kiitollinen ja onnellinen.

Olen ikionnellinen, kiitollinen sekä ylpeä siitä että olen saanut tämän mahdollisuuden kasvattaa koiria.  Tänä päivänä vielä niitä mitä oikeasti haluan kasvattaa eli suomalaisia roturisteytys koiria. Tämä on minulle suuri intohimo, mielenkiinto ja valtava rakkaus.

Minä tein ensimmäisen Suomen kennelliiton pentueen vuonna 2000 ja vuonna 2013 syntyi ensimmäinen Hybridi pentueeni.
Kuitenkaan tähän vuoteen 2013 tai 2019 ei ihan ilman kyyneliä päästy..

Vuodet 2000-2013 (13) rehellistä vuotta, takaraivon hakattuna jos omistat sekarotuisen koiran olet rikollinen jos teet sekarotuisia koiria olet jo tuomittu!
Näillä opeillla matkaan kävin.. vuonna 2000 kennelnimi taskussa ja ylpeänä siitä. Nuorena ja naivina luulin tämän olevan se oikea ja ainoa tapa kasvattaa koiria.
Kennelliitto puhalsi pillillä säännöt ja niiden mukaan toimittiin. Näin jälkeenpäin voin vain hävetä miksi olin tuollaisessa mukana.
*Moni rotu niin sairas mutta kennelliitto hyäksyy kasvatuksen ja rekistöröi pennut.. 

*Lisäksi hyväksytään jokaiselle nartulle 5 pentuetta!!

*Pennutus väli (pentujen syntymäväli) 10kk!!*

Yksi kerta saa nartun pennuttaa peräkkäisistä juoksuista jonka jälkeen oltava pentujen syntymäväli 12kk jonka jälkeen taas se 10kk ok viiteen pentueeseen saakka.!!


Näillä säännöillä ja kuvitelmilla meidän perheessä oli vain kennelliittoon rekattuja koiria.
Kasvatin muutaman pentueen isoja laumanvartijakoiria. Kunnes.. Oli laumanvartia pentue. 

Pennut luonnollisesti kävivät eläinlääkärintarkastuksessa, mikrosirutuksessa, uroksen omistajalle hoidin maksut jne.. Kaikki ohjesääntöjen / asianmukaisesti.
Pentueessa oli 1 pienempi pentu jonka rekistöröin nimellä: Kaapo. Suraavanapäivänä soitin kennelliittoon ja kysyin:        

"Mitä teen, en halua rekistöröidä Kaapoa koska hän on selkeästi ei niin elinvoimainen kun muutpennut. Pelkäsin jos hänellä on joku lonkkavika tjms..  "                                                             (Olinhan siinäkohtaa jo 11 vuotta nähnyt mitä on kasvattajan arki on kun kasvatat mm lonkkariski rotuja.)  Sanoin kennelliittoon: Vien pennun piikille se on kaikille paras ratkaisu. 

Kennelliitto sanoi: Faksaa heille paperi missä on pennun nimi, sirunumero ja tieto että lopetat pennun niin poistetaan se rekisteristä. ASIA KUNNOSSA!

Lapset oli pieniä,mies maailmalla hommissa ja aikaa kului... Pentuja lähti ja Kaapo sai tilaisuuden kehittyä. Huomasin mitä teen... Apua minulla on paperiton pentu nurkissa. 

Se viimeinen mitä kennelliiton kasvattaja voi tehdä, olen siis rikollinen.
Kennelliiton säännöissä oli tällöin vuonna 2011 ja on edelleen (vuonna 2019) kohta jos

sanottiin: "Koko pentue tulee rekisteröidä samanaikaisesti" .
Kaapoa ei siis voinut 4 viikon päästä rekistöröidä erikseen, eikä tullut mieleenkään kysyä moista.  Silloinhan olisin jäänyt kiinni etten olekkaan lopettanut  Kaapoa. Tilanne oli niin surullinen etten unohda koskaan. 

Onneksi löytyi paikka Kaapolle jonne hänen piti päästä kotikoiraksi / pihavahdiksi. Näin ei sitten tapahtunutkaan vaan seuraava idea oli Joppari-tuttu jonka piti ottaa Kaapo pihavahdiksi. Hyväuskoinen kun olin uskoin tämän näin olevan.
Ikuisesti muistan miten se alkoi... Kaapo oli edellisenä päivänä lähtenyt Hakijalle 0e hinnalla tärkein oli että poika saa elää ja saa kodin. Niinhän minä kuvittelin.. Ja uskoin myös jos jotain minun pelkäämää vikaa ilmenee he hoitavat kaikki.
Seuraavapäivä:
Itse olin Prismasa kun puhelin alkoi soida.. Paperitonkoira jne.. Olin pihalla kun lumiukko!        

No pianhan se kaikki selvisi.
Henkilö jolle olin Kaapon antanut "pihavahdiksi" Olikin laittanut koiran "Pentti" nimellä myyntiin 500e hinnalla. Valehdellut 1pv syntymäaikaa jne.. Valokuviakin hän jakoi Googlenkuvahausta missä Kaapon oikea isä..              

 Tämähän olikin sitten minun vikani eli minähän sillä olinkin Kaapoa myymässä valheellisena.         Minun puhelin pirisi, yritettiin ja koitettiin saada kiinni jostain mitä en ollut tehnyt..           

(kai sulla nyt yksi pentu pöydänalla vielä on jne...) Oli todella ikävää..
Silloin en vaan vielä ymmärtänyt mitä olin mennyt tekemään!!


Kunnes loppuvuonna 2011... Sain kirjeen jossa minulta pyydettiin vastinetta..            

Vastasin..
Rehellisenä ihmisenä ja tunnustin olevani ylpeä etten ole koiramurhaaja                                       enkä ole vienyt piikille pentua joka ei kasvanut muiden tahtiin vaan annoinkin hänen elää. Olinhan luvannut kennelliitolle "tappaa pennun".                     

 Tästä se sitten alkoi...
Antoi Suomen kenneliitto minulle rekistöröintikiellon eli tuomio sain 3.5 vuotta rekistöröintikieltoa.. ÖÖ minulle joka olin AINA tehnyt kaiken säätöjen mukaan. No jäihän kennelliitto ilman 34e rahaa kun pentu jäi rekkaamatta. Onhan se kennelliitolle iso lovi siellä tilillä missä miljoonat makoilee..
Kenneliitto myönsi myös rangaistukseni olevan kohtuuton ja kehoittivat minua rekkaamaan pennut jonkun toisen nimiin rangaistuksen ajaksi. Seuraavaksi.. Näin teinkin hetken..  Olinhan yksinkertaisesti heidän talutusnarussa, kuplassa ja uskossa että vain se on oikea tapa kasvattaa koiria. Viis siitä mitä oikeasti itse haluaisit tehdä tai minkä koskisit olevat oikein. 

Sitten.. Lopullinen pommi!! Nimi koirammelehteen ja se oli siinä, olen super tuomittu rikollinen! Tässä kohtaa minun olisi pitänyt nousta puolustamaan itseäni mutta en tehnyt niin                                  (oma moka). Ennen kuin rangaistus päättyi irtisanouduin koko liitosta ajattelin miksi annan teille euroakaan rahaa kun tekään ette kunnioita ihmisiä millään muotoa ei ainankanan kasvattajia. Vieläkin muistan miten kädet tärisi vuonna 2013 kun suljin kirjekuorta minkä sisällä oli kennelnimen poisto pyyntö ja lopullinen ero heidän lafkastaan.                   

Tämän poiston ja eron tein siis ennen kun ensimmäinen sekarotuinen pentueeni syntyi. Olen todella tyytyväinen siihen että näin tässä kävi koska ilman suloista Kaapoa en minäkään kasvattaisi tänään niitä roturisteytyskoiria mitä haluan kasvattaa.


KIUSAAMISTA!!


Mutta... Vuonna 2013 jouduin erän Doodle pennun ostajan hampaisiin joka jatkoi vuoteen 2018 saakka eli noin 5 vuotta minun systemaattista kiusaamista, mustamaalaamista ja jopa perustanut ryhmän missä minut koitetaan kaataa, uhkailu soittoja miten minut pitää hakata, netissä kirjoitusta miten meille tunkeudutaan keskellä yötä (lasteni kotiin) jne..Aivan pimeä tapaus ja sairasta touhua.
Minulla on tämän henkilön tiedot,naamankuva ja nippu mustaavalkoisella textiä mitä on minusta kirjoitellut Jne..
Vasta vuonna -18 (2018) minulla oli voimia ns. katkasta kiusaajaltani siivet siitäkin huolimatta että tämä kiusaajanihan oli ilmoittanut minulle ettei tule milloinkaan lopettamaan minun stalkkaamista ja kiusaamistani.                                         

 Minä jouduin 2013 loppuvuonna onnettomuuteen minkä seurauksena en tiennyt näenkö lapsiani enää seuraavana päivänä.. Ilman koiria ja niiden kasvatusta en varmaan olisi "järjissäni". Tässä syy miksi annoin jonkun kiusata itseäni 5 vuotta.. 

Kiusaaminen jättää jokaiseen jälkensä jokainen kiusaaja on vain liikaa!.
Tämä minun kiusaaja ei tunne minua nähnyt max 60min ajan..
Eikä tänäpäivänäkään osaa vastata miksi on kiusannut minua viidenvuoden ajan systemaattisesti mutta tuskin myöskään tunnistaa jos vastaan kävelisin.

                          Kiusaaminen on aina rikos ja se on aina väärin!                                                                       

Tämän minun kiusaajan taustaa en tunne enkä tiedä.

 Täysin tuntematon kun on minulle niinkuin minäkin hänelle

Jatkossa jokainen nettikiusaaminen ja muukin kiusaaminen tai herjaaminen menee suoraan poliisille tai lakimiehelle!  

Minulta saa kysyä jos on kysyttävää, osaan itse vastata parhaiten kaikkiin minuun tai koiriini liittyviin asioihin :)   

Muistetaan kuitenkin.. asialinja!! 


            Tänään pentu meiltä: 


Kasvatan Finnish Doodleja kaikkia kolmea (Labradoodle,Goldendodle,Doubledoodle sekä Schnoodle.)
Meidän kasvatit ei valitettavasti ole mitään alennusmyynti koiria,eikä kaikille sopivia. Nämä pian kaksikymmentä vuotta koiran kasvattajana on kasvattanut minua ihmisenä mutta sitäkin enemmän opettanut. Jokaisella pennulla on oikeus päästä sinne parhaaseen ja häntä arvostavaan kotiin <3 

Niinkuin vitsinä olen sanonut pellolle on tilaa rakentaa koiratalo pennuille jos ei sopivaa ja hänen arvoista kotia lödy :) Vielä ei ole tarivinnut rakennus hommiin ryhtyä eli toivoa on edelleen hyvistä kodeista minne mahtuu isonsydämmen kokoinen hybridi koira <3

Meidän kaikki jalostuskoirat ovat PEVISA tai "PEVISA" tarkastettuja.        

     Pentu on luovutushetkellä / saa mukaansa:

Plus jatkossa saa aina kysyä jos on kysyttävää!!

 Tyhmää kysymystä ei ole olemassa jos se liittyy kasvattiini.


Sukutaulu,rekisterikirja,sukupuu:


Kaikki ajaa samaa asiaa.. Mutta erona.. itse laadittu sukutaulu,ns. kenelliiton painama virallinen tai pentujen kasvattajan laatima sukupuu. Jokainen kasvattini on muodostunut jostain suvusta se on luonnollista. Kennelliitto aikana kun sen oppisin miten hommat oikeasti toimii.. Esim. täytetään pentueilmoitus jonka uroksenomistaja allekirjoittaa se voit olla sinä tai joku vieras kuka on ko koiran omistaja. Tällä paperilla viedään pennut mikrosirutukseen jonka eläinlääkäri leimaa ja täyttää,seuraava askel on ko paperi faksataan,lähetetään postilla kennelliittoon tai nykyisin vastaavasti voidaan hoitaa asia kuntoon netin välityksellä. Kennelliitto postittaa paperit jotka sitten pennun uusi omistaja saa. Tätä ei kuitenkaan kukaan tarkasta ovatko pennut juuri näistä vanhemmista jne.. Tässä syy miksi minä en henkilökohtaisesti usko mihinkään sukutauluihin jne.. Kasvattini saavat kuitenkin mukaansa sukupuun josta ilmenee mistä / millaisesta yhdistelmästä juuri kyseinen vauva on jne..:)

¤ Kauppasopimus

¤ Eläinlääkärintarkastama / todistus

¤ Sukupuu

¤ Mikrosirutettu

¤ Useasti madotettuna

¤ Hoito, ruokinta ym ohjeet

¤ Mukaan tulee tuttua ruokaa

¤ Pentueen oma FB ryhmä

¤ Ruokaviraston (pakollinen) rekistöröinti hoidetaan / kasvattaja hoitaa tämän ¤


Pennut ovat aina ennen luovutusta tottuneet käsittelyyn, toisiin eläimiin, autoiluun yms tärkeään.

Sukutaulu, rekisterikirja, sukupuu:

Kaikki ajaa samaa asiaa.. Mutta erona.. itse laadittu sukutaulu, ns. kenelliiton painama virallinen tai pentujen kasvattajan laatima sukupuu. Jokainen kasvattini on muodostunut jostain suvusta se on luonnollista.

Kennelliitto aikana kun tämän näki ja varsinkin oppi miten hommat oikeasti toimii..

Esim. täytetään pentueilmoitus jonka uroksenomistaja allekirjoittaa se voi olla sinä tai joku vieras kuka on ko koiran omistaja.

Tällä paperilla viedään pennut mikrosirutukseen jonka eläinlääkäri leimaa ja täyttää, seuraava askel on ko paperi faksataan, lähetetään postilla tai vaikka viedään kennelliittoon tai nykyisin vastaavasti voidaan hoitaa asia kuntoon netin välityksellä. Kennelliitto postittaa paperit jotka sitten pennun uusi omistaja saa kasvattajalta.

Tätä ei kuitenkaan kukaan tarkasta ovatko pennut juuri näistä vanhemmista mitä on ilmoitettu ja rekisterikirjassa seisoo jne.. Tässä syy miksi minä en henkilökohtaisesti usko mihinkään sukutauluihin jne.. Kasvattini saavat kuitenkin mukaansa sukupuun josta ilmenee vanhemmat / sukua.

Kaikki perustuu aina ihmisen rehellisyyteen!! Kennelliitto ohjaistaa, määrää mutta ei valvo todellisuudessa.

Roturisteytyskoiria on ilo sekä kunnia kasvattaa ja tehdä aivan itse heidän sukupuutkin <3